Защо климатик вместо друга система за отопление?

Наскоро сте се сдобили с нов жилищен дом, но за жалост или пък Ваше щастие той няма никаква система за отопление. В такъв случай Вие сте изправени пред една от най-важните задачи по отношение на Вашия дом и тя е свързана с това да направите най-добрия и икономичен избор на система за отопление. Пред Вас има много алтернативи, но в този контекст е редно да отбележим, че климатиците са не само едни страхотни уреди за климатизация, чието действие е целогодишно, но и една добра алтернатива.

Климатиците несъмнено са добър вариант, тъй като тяхната цена е значително по-ниска от тази на останалите системи за отопление. Чрез тази публикация ще се опитаме да Ви направим едно изложение на предимствата от употребата на климатиците пред тези на останалите уреди за климатизация.

Като за начало несъмнено трябва да отбележим, че климатиците са уреди, които са предназначени за отопление и за охлаждане, което ги прави супер уникални и универсални уреди. Нима се сещате за друг уред за климатизация, който може да се ползвате целогодишно? Навярно не успявате, тъй като все още няма такъв.

Докато, за да функционират успешно другите системи за отопление изискват определени ежедневни грижи, както и поддържането на определени ресурси подпомагащи тяхната употреба, като например пелети, въглища или пък дърва, то климатиците не изискват нищо подобно. Без значение дали ползвате или не например една система за отопление на пелети, то трябва да поддържате определено количество пелети в наличност, които да са в готовност при тяхната необходимост. Климатиците пък от своя страна не изискват особени грижи, освен извършването на веднъж или два пъти годишно комплексна профилактика. От друга страна  те не изискват допълнителни ресурси за функционирането си, тоест плащате по-високи сметки за ток единствено когато ползвате уреда.

Когато говорим за предимствата на климатиците е редно да отбележим и факта, че те са доста компактни уреди, които не изискват голяма площ за тяхната инсталация. Поради техния размер и специфичен начин на инсталация - на стената, те на практика не заемат използваема площ от помещението.


публикувана на 25.05.2015 10:38

Полезни статии

- Зимният сезон наближава, а Вие все още не сте се сдобили с така мечтания климатик?
- Стенни климатици - същност
- 4 причини да си закупим климатик
- Полза от климатиците
- Важни решения при покупка на климатик