Изтичане на фреон

Има няколко неща, които могат да причинят не добро функциониране на климатика Ви, тук сме изброили и най-честите от тях:
  • Не добра климатична инсталация - в случай, че наскоро сте се сдобили с климатик и той тече, нормално е да предположите, че това се дължи на лошо извършен монтаж. Когато говорим за климатична техника несъмнено трябва да отбележим, че много често потребителите отделят прекалено много време в търсене на най-добрата цена на желаната от тях климатична система. Те обаче изобщо не се замислят, че решението за покупка не е най-важното нещо. Наред с покупката помислете и за инсталацията на климатика. Най-добрият съвет, който бихме могли да Ви дадем при закупуването на климатична техника е да наемете подходяща компания, която да инсталира Вашето устройство.
  • Фабрични дефекти – много често при транспортирането на тази техника или пък още по време на производствения й процес се появят фабрични дефекти. В този контекст е добре покупката на климатик да бъде съпътствана и от по-продължителна гаранция.
  • Случайна повреда 

Как да разберете, че климатика Ви тече, в случай че няма видими индикатори?
Когато подозирате, че има изтичане на фреон от климатичната Ви система, първата стъпка, която трябва да реализирате е да използвате електронен детектор, посредством който да определите общото местоположение на теча.

В случай, че вече сте открили изтичане на хладилен агент имате няколко варианта. Първият , който е най-евтин и най-лесен е да уплътните мястото. Това е чудесна възможност, ако Вашето устройство е между 3-5 години. Другият вариант е да се замени повредения компонент особено в случай, че продуктът е все още в гаранция. Ако климатика Ви е напълно празен, тогава може да има наличие и на скрити дефекти в останалата част на уреда и тези щети няма да бъдат лесно открити, докато устройството работи. Когато откриете система без абсолютно никакво количество фреон не можете да сте сигурни, че ремонта ще реши всичките проблеми, така че понякога е препоръчително да се разгледа и възможността за замяна на системата.


публикувана на 11.05.2015 09:45

Полезни статии

- Защо климатик вместо друга система за отопление?
- Покупка на климатик – една добра инвестиция
- Важни решения при покупка на климатик
- 4 причини да си закупим климатик
- Стенни климатици - същност