Стенни климатици - същност

Климатиците по своята същност представляват уреди за битова климатизация, които можете да използвате целогодишно.

Основното предимство на климатиците се крие не само в тяхната компактност, но и в способността им значително да намаляват разходите за електроенергия.

Поради това, че климатичните системи се монтират дискретно и естетично над вратите или прозорците те не изискват допълнителни дейности по тяхното скриване.

Някои от производителите като например Daikin, Midea, Sharp, LG, Fujitsu-General, както и други предлагат разнообразие от климатични модели сред които клиентите могат да изберат най-подходящия за тях и дома им.

Освен за домашна употреба стенните климатици са идеални и за по-малки ресторанти, сървърни помещения и за почти навсякъде другаде, тъй като са едни от най-простите системи за инсталиране. Типичната инсталация обикновено се извършва от специализиран екип състоящ се от не повече от двама или трима и отнема около един астрономически час.

Стенните климатици се предлагат в голямо разнообразие от мощности. Около 2.5kW са най-малките, които са идеални за малки спални и офиси. Най-големите стенни системи са с мощност 10kW, които са най-подходящи за по-големи офиси, сървърни помещения и ресторанти.

Преди да си купите климатична система трябва да се консултирате с експерт по отношение на Вашите изисквания, така Вие ще сте сигурни че климатичната Ви система е избрана точно за Вас.

Монтирани на ниско стенните климатици обикновено са идеални за зимни градини и тавански помещения, тъй като там мястото е по-ограничено. Тези устройства обикновено са със същия размер или по-малък, отколкото традиционните радиатори но имат предимство пред тях, което се състои в способността на климатиците както да затоплят, така и да охлаждат помещението на сравнително достъпна цена.

В случай, че търсите решение, както за студените зими, така и на горещините през лятото, то стенния климатик е най-подходящото решение за Вас. На практика климатиците са универсални електроуреди, които може да ползвате целогодишно и то на разумна цена.


публикувана на 25.03.2015 16:42

Полезни статии

- Полза от климатиците
- Какво предопределя успешната дейност на климатика?
- Важни решения при покупка на климатик
- Изтичане на фреон
- Използването на климатици