4 причини да си закупим климатик

публикувана на 09.06.2015 09:02

Множество са предпоставките все повече български домакинствата да предпочитат именно климатиците за основен електроуред осигуряващ им желаната температурна среда. Измежду тях обаче като основни се открояват няколко, сега ще разберете и какви са те:
  • Един от основните и най-разумни аргументи, в подкрепа на климатичната покупка е това, че този уред е уникален по своето естество. Неговата уникалност се състой в това, че уреда работи, както през студените дни на зимния сезон, така и през летните горещини, имащ способността да осигурява перфектната климатична среда, и то разбира се на разумна цена.
  • Друга предпоставка, подпомагаща решението на потребителите за покупка на климатик е именно, това че уреда е изключително практичен. Докато повечето битови уреди и системи за климатизация се нуждаят от специално място или помещение, където да бъдат монтирани или инсталирани, то при климатиците това не е така. Монтажа на климатиците се извършва на стената и поради специфичния им начин на внедряване, те на практика не заемат почти никакво място.
  • Чувствително редуциране на сметките за ...

Защо климатик вместо друга система за отопление?

публикувана на 25.05.2015 10:38

Наскоро сте се сдобили с нов жилищен дом, но за жалост или пък Ваше щастие той няма никаква система за отопление. В такъв случай Вие сте изправени пред една от най-важните задачи по отношение на Вашия дом и тя е свързана с това да направите най-добрия и икономичен избор на система за отопление. Пред Вас има много алтернативи, но в този контекст е редно да отбележим, че климатиците са не само едни страхотни уреди за климатизация, чието действие е целогодишно, но и една добра алтернатива.

Климатиците несъмнено са добър вариант, тъй като тяхната цена е значително по-ниска от тази на останалите системи за отопление. Чрез тази публикация ще се опитаме да Ви направим едно изложение на предимствата от употребата на климатиците пред тези на останалите уреди за климатизация.

Като за начало несъмнено трябва да отбележим, че климатиците са уреди, които са предназначени за отопление и за охлаждане, което ги прави супер уникални и универсални уреди. Нима се сещате за друг уред за климатизация, който може да се ползвате целогодишно? Навярно не успявате, тъй като все още няма такъв.

Докато, за...

Изтичане на фреон

публикувана на 11.05.2015 09:45

Има няколко неща, които могат да причинят не добро функциониране на климатика Ви, тук сме изброили и най-честите от тях:
  • Не добра климатична инсталация - в случай, че наскоро сте се сдобили с климатик и той тече, нормално е да предположите, че това се дължи на лошо извършен монтаж. Когато говорим за климатична техника несъмнено трябва да отбележим, че много често потребителите отделят прекалено много време в търсене на най-добрата цена на желаната от тях климатична система. Те обаче изобщо не се замислят, че решението за покупка не е най-важното нещо. Наред с покупката помислете и за инсталацията на климатика. Най-добрият съвет, който бихме могли да Ви дадем при закупуването на климатична техника е да наемете подходяща компания, която да инсталира Вашето устройство.
  • Фабрични дефекти – много често при транспортирането на тази техника или пък още по време на производствения й процес се появят фабрични дефекти. В този контекст е добре покупката на климатик да бъде съпътствана и от по-продължителна гаранция.
  • Случайна повреда 

Как да разберете, че климатика Ви тече, в случай че ня...

Предстояща покупка на климатик

публикувана на 27.04.2015 17:28

При предстояща покупка на климатик в град като столицата ни е хубаво да се информирате кои фирми предлагат най-добрите условия съгласно Вашия бюджет. Това се налага поради факта, че столицата ни е наситена с голям брой фирми предлагащи различни стоки и услуги, съответно и на диференцирани цени. За да сте ободени, че в крайна сметка сте направили най-добрия изобор за Вас и дома Ви е необходимо да направите едно такова кратко проучване.

Сред най-важните неща, които изникват в съзнанието на повечето потребителите при избор на фирма за климатична техника в София са съответно:
  • Име и традиции - болшинството от потребители предпочитат да направят своята покупка от фирма, която е от доста време на пазара и е устояла на многобройните му изменения посредством своята гъвкавост и фирмена политика. Обикновено цените на продуктите предлагани от тези компании са по-високи от тези на другите, но пък това е оправдано, тъй като при поява на повреда фирмата ще се отзове и ще я острани във възможно най-кратки срокове.
  • Гаранция - едно от нещата, на които повечето потребители не обръщат нужното вн...

Важни решения при покупка на климатик

публикувана на 17.04.2015 08:28

Предстои Ви закупуване на климатик? Желаете уред, който освен да гарантира желаните климатични условия и да не завишава сметките Ви за електроенергия? В такъв случай тази публикация е точно за Вас и след нейния прочит Вие ще сте наистина готови да направите една добра покупка.

Още в началото формирайте определен бюджет. Тук трябва да уточните каква сума сте склонни да инвестирате при внедряването на климатична инсталация. При определянето на този бюджет имайте предвид и че няма да са Ви необходими средства единствено и само за покупката на климатик, а също така и за дейностите по неговия монтаж.

Избирайте фирми за климатици предлагащи по-продължителна гаранция.  Макар, че по-дългата гаранция не винаги е критерий за желаната надеждност особено ако фирмата е на българския пазар отскоро и не е сигурно дали ще се задържи през следващите години.

Винаги преди покупка на климатик трябва да бъде изчислен обема на помещението, където се възнамерява да бъде инсталиран той. По този начин Вие ще сте сигурни, че няма да си закупите нито прекалено малък и недостатъчно мощен за помещени...