Полза от климатиците

публикувана на 03.04.2015 14:14

Когато говорим за създаване на климатични условия в домовете ни - модерните климатици си остават една от най-добрите алтернативи. В резултат на постоянното технологично усъвършенстване на климатичните системи, потребителите на тези електроуреди имат възможността да се насладят на високо качество, голяма издръжливост, както и елегантен дизайн.

Едно от най-важните неща, които подпомогат решението на повечето домакинства да се сдобият с климатици е това, че тези електроуреди се използват през цялата година, а не само през конкретния сезон. Друго важно нещо, което доказва ползата от употребата на климатиците е това, че по-новите модели значително редуцират сметките ни за електроенергия през зимния сезон, които често се превръщат в голяма тежест за повечето български домакинства.

По масово климатичните системи започват да се използват след 2000 г. , когато вече има достатъчно информация за ползвата от употребата им. След като голяма част от хората разбират какви практични уреди са климатиците, много домакинства решават да си закупят климатик за отопление на домовете си.

Днес...

Стенни климатици - същност

публикувана на 25.03.2015 16:42

Климатиците по своята същност представляват уреди за битова климатизация, които можете да използвате целогодишно.

Основното предимство на климатиците се крие не само в тяхната компактност, но и в способността им значително да намаляват разходите за електроенергия.

Поради това, че климатичните системи се монтират дискретно и естетично над вратите или прозорците те не изискват допълнителни дейности по тяхното скриване.

Някои от производителите като например Daikin, Midea, Sharp, LG, Fujitsu-General, както и други предлагат разнообразие от климатични модели сред които клиентите могат да изберат най-подходящия за тях и дома им.

Освен за домашна употреба стенните климатици са идеални и за по-малки ресторанти, сървърни помещения и за почти навсякъде другаде, тъй като са едни от най-простите системи за инсталиране. Типичната инсталация обикновено се извършва от специализиран екип състоящ се от не повече от двама или трима и отнема около един астрономически час.

Стенните климатици се предлагат в голямо разнообразие от мощности. Около 2.5kW са най-малките, които са идеални за малки спални и о...